Dashboard: Creatie van dashboard

1. Dashboard aanmaken

Door te klikken op de lijst en vervolgens « add dashboard » kunnen oneindig veel dashboards worden aangemaakt. In het voorbeeld hiernaast, bestaat reeds één Dashboard « Demo ». De volgende bedieningstoetsen zijn beschikbaar : « Bewerken », « Verwijderen » en « Delen ».

2. Dashboard delen

A. Dashboard intern delen

Bij de ontwikkeling van een dashboard, behoort dit dashboard enkel toe aan het account van de betreffende gebruiker. Indien de gebruiker wenst en hiertoe het recht heeft, kan de gebruiker het dashboard delen via de knop « Deel nieuw dashboard ». Vervolgens kan de gebruiker het dashboard delen met verschillende gebruikers.

B. Dashboard extern delen

De gebruiker kan het dashboard ook delen met een persoon buiten de omgeving van Opisense, door een URL te activeren en te verzenden.

- Doe toegang wordt geactiveerd of gedeactiveerd via de drukknop rechts bovenaan

- De gebruiker kan evenwel de link personaliseren op het niveau van de kleurcode en de grootte van de weergave

- De gebruiker kan evenwel de link personaliseren door het logo van de organisatie toe te voegen.

- Druk op « Delen » om de link te activeren. De link kan vervolgens gedeeld worden met elk individu buiten de omgeving van Opisense.

3. Dashboard dupliceren

De functionaliteit « Dupliceren » kan van toepassing zijn indien de gebruiker een dashboard wil ontwikkelen dat zo goed als identiek is aan een bestaand dashboard, denk aan eenzelfde dashboard (type data en tijdsperiode) voor een andere site.
Eenmaal gedupliceerd, kan een gebruiker het model aanpassen. Dit verhindert date en gebruiker een identiek dashboard opnieuw moet instellen.